2013 Pomáz, Vörösmarty utca 14.
+36305838656
barkoczi.jozsef@gmail.com
KIKNEK AJÁNLOM

Lovas témájú grafikáimat azoknak ajánlom, akik rajonganak a lovak valósága mögött rejlő letisztult szépségért, a belőlük áradó harmóniáért. Vagyis a lovakért, a képzőművészetért és így együtt a kettőért.

EGYEDI AJÁNDÉKÖTLET

Lovak szerelmeseinek, akár születésnapra és jeles ünnepekre különleges ajándék egy lovas portré, ami az ünnepelt saját vagy kedvenc lováról vagy lófajtáról készül.

LOVAS AJÁNDÉK ÖTLET

Lovas versenyekre, díjátadásra is, ahol lovas grafikákat kapnak a résztvevők, díjazottak.

Akinek saját lova van és szeretné az otthonában is viszont látni, egy tökéletesen részletgazdag és anatómiailag is helyes képzőművészeti alkotáson.

LEGYEN PARTNERÜNK!

Díjnyertes lovas grafikák giclée nyomatokon

Minden egyes lovas portré ill. grafika egyedi darab, melyek első sorban a megrendelők, a kiállítótermek és a múzeumok számára készülnek egyedi igény, fotó, megrendelés alapján.
Közülük néhány alkotás sokszorosításával elérhetővé tettük azokat a nagyobb közönség számára is, így az eredeti kép árának töredékéért lehet hozzájutni.
A Giclée művészi nyomat a rézkarchoz és a litográfiához hasonlítható sokszorosított műalkotás, melyet a Világ számos galériájában, múzeumában elfogadnak a hagyományos technikák mellett. Barkóczi József képzőművész megvásárolható lovas képei, grafikái is ezzel az ún. Giclée (ejtsd: zsiklé) technikával készülnek mai kor legmagasabb technikai színvonalán, melyekhez most további értékesítési pontokat keresünk az ország területén!

Lépjen kapcsolatba velünk!
BARKÓCZI JÓZSEF – KÉPZŐMŰVÉSZ

Grafikáimat azoknak ajánlom, akik rajonganak a lovak valósága mögött rejlő letisztult szépségért, a belőlük áradó harmóniáért. Vagyis a lovaért, a képzőművészetért és így együtt a kettőért.

1959. január 18-án születtem Budapesten. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola kerámia szakának elvégzése után az egri Tanárképző Főiskolán rajztanári diplomát szereztem. Tanulmányaimat Szkok Iván festőművész műtermében folytattam. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének. Az 1980-as években csoportos és egyéni kiállításokon ironikus, szatirikus munkákkal, bábokkal, textiltervekkel, gyakran politikai utalásokkal átszőtt applikációkkal, plasztikákkal, festményekkel szerepeltem. Közel húsz év önkéntes visszavonulás után 2010-ben újra kopogtattam a kiállító művészek ajtaján.
A világ és én is megváltoztunk. – Mit is, hogyan is tovább? Mi az, amit megőrizhetek, átadhatok?
– Hol a hiány, ahol az én szerepem folytatódik? Amit megőriztem magamban, az a kíváncsiság az emberek gyakran maszk, álarc mögé bújtatott jelleme iránt. Kortárs filmeket nézve, színházban vagy a „NAGY” életben egyre többször érzem hiányát az igazi nagybetűs jellemnek, egyéniségnek, a megkülönböztethető karakternek. Ezért rajzolok mentve, amíg még menthető karaktereket, arc-sorsokat, lélek-krokikat. Ami új bennem, az az egyre erősödő igény a harmónia iránt. Egy értékvesztett világban, ahol a hangos, a durva, a rút, a gagyi egyre nagyobb teret nyer és így háttérbe szorítja mindazt, ami szép és értékes. Számomra belső késztetés, hogy ezt a folyamatot – bár megállítani nem tudom – saját eszközeimmel késleltessem. Ehhez a munkához hívom segítségül a természet csodálatos ajándékát, a lovat. A kezdő, bizonytalan lépéseknél bátorítást, biztató szavakat a magyar lovas élet kiemelkedő szereplőitől, a Lázár illetve a Dallos családtól kaptam. Az igazi változást, hogy számomra a lovak rajzolása házi feladatból feladattá vált, Gabriele Boiselle fotóművésznek köszönhetem. Az ő lovas fotóalbumait lapozva egy másik világ vendége lettem, ahol az erő, a szépség és a jellem, a harmónia megérinthetővé válik. Ezúton is köszönet a segítőimnek. 

Barkóczi József – festőművész

Grafitceruza rajzok lovakról

Munkám fontos részét képezi a Magyarországon elfogadott és tenyésztett lófajták egy-egy kiemelt példányának fotó- illetve grafikai sorozatban való megörökítése. Egy egységes, művészi színvonalú, az utókor számára is jól használható, bárhol – bármikor kiállítható dokumentáció létrehozása.
A legismertebb lófajták közül, több száz lovas rajz közül választhat, az önnek megfelelő méretben.
További információért keressen a kapcsolat menüpontban lévő elérhetőségeken. 

Arab ló portré

Sportlovak porté

Lusitano portré

Sportló portré

Nemzeti Lovas Díszegység lovas portré

Arab ló portré

ELISMERÉSEK

Art Horse Magazin művészeti pályázata

Nagy öröm volt számomra, hogy első helyezést ért el Amerikában grafikai portfólióm, az Art Horse Magazin pályázatán. A magazin művészeti pályázatára beadott munkáim több rangos helyezéseket értek el. Az „Ex Arte Equines IV. Equines” pályázatán minden évben, több mint ezer különböző kategóriájú egyéni, lovas témájú alkotás került elbírálásra. Nagy elismerés számunkra, hogy egy ilyen rangos versenyen nemzetközi mezőnyben megmérettetve sikereket érhettünk el.

Kapcsolat

Az elkészült lovas képek személyes megbeszélés során, előre egyeztetett időpontban és helyen vehetőek át.
Az eredeti lovas képek, festmények, nyomatok a pomázi műteremben megvásárolhatóak.

Get in touch

Műterem:

2013 Pomáz, Vörösmarty utca 14.

Telefon:

+36 30 583 8656, +36 26 328 136

Social media:

Vélemények

Látogasson el kiállításainkra és ismerje meg, miként mutatjuk be magát a LOVAT a klasszikus értelemben vett művészi igényességgel készített, különleges részletgazdagságú grafikákon és fotókon keresztül. Friss hírekért keressen a FB oldalamon! 

A Magyarországon tenyésztett lófajták egy-egy kiemelt egyedének grafikai megörökítése művészeti értéke mellett, az ábrázolás pontossága miatt az oktatásban is kiválóan felhasználható.

Prof. Dr. Sótonyi Péter

anatómiaprofesszor, állatorvos, SZIE Állatorvos-tudományi Kar Anatómiai és Szövettani Tanszék vezetője

Nagyon szeretem Barkóczi József grafikáit, mert természetesek, élethűek és nagyon kifejezőek. A művészet eszközeivel csodálatosan adja vissza e nemes teremtmények – a lovak – iránt érzett tiszteletét és szeretetét. Több munkája díszíti otthonunkat, örök emléket állítva hű társainknak.

Dallos Gyula

mesteredző, Magyarország örökös bajnoka

Mi a FreeHorseStyle-nál álmokat valósítunk meg. Legnagyobb vágyunk, hogy a lovak és lovasok szabadon, boldogan élhessenek ezen a Földön, hogy a köztük lévő kapcsolat ne a meg nem értésen és a nehézségeken, hanem a partnerségen és a bizalmon alapuljon.
Barkóczi József nagyszerű módon képes megörökíteni a kifejező pillanatokat, alkotásait mindenkinek ajánlom!

Török György

Free Horse Style – Szent György Major

CSATLAKOZZON ÉRTÉKESÍTÉSI PARTNERKÉNT!

Új értékesítési pontok

A lovas grafikák Giclée* művészi nyomat kivitelben, már az alábbi értékesítési pontokon is elérhetőek. Az eredeti lovas grafika és festmény Pomázon a műteremben megvásárolható, előre egyeztetett időpontban, korlátozott számban.

*A Giclée művészi nyomat a rézkarchoz és a litográfiához hasonlítható sokszorosított műalkotás, melyet a Világ számos galériájában, múzeumában elfogadnak a hagyományos technikák mellett.

Barkóczi József képzőművész megvásárolható lovas képei, grafikái is ezzel az ún. Giclée (ejtsd: zsiklé) technikával készülnek mai kor legmagasabb technikai színvonalán.

Vajdahunyad Vára

Múzeumi bolt, Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében

Halacska képkeretező

1075 Budapest, Károly krt. 21.
Deák térnél

Nagy Lovas Kft.

1101 Budapest, Kőbányai út 41/C
Telefon: (061) 433 4266

Lázár Lovas Park

Ajándék bolt
2182 Domony, Fenyő u. 47.